Ignasi Guasch Martínez, actor, creador i emprenedor cultural, va néixer a Cornellà de Llobregat al 1981. Ha viscut gairebé sempre a la seva ciutat, a excepció de Manacor per qüestions professionals, però casa seva també són Campo (El Bierzo) i Planoles (El Ripollès). Es va llicenciar a l'ESAD de l'Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona, ha estudiat filologia catalana, tres mesos a la UAB i tres anys a l'UB, i té formació en cant, guitarra i harmonia.
Ha treballat amb directores i directors com Aurore Fattier, Pep Tosar, Frederic Roda o Joan Maria Segura; amb companyies com Les Antonietes, La Ruta 40, La Fornal, o La Santísima Trinidad; en obres de teatre com Quan arribi l'onada, Kiss me Love, El llarg dinar de Nadal (premi Butaca 2015 a millor obra de petit format), o Algú que miri per mi (premi Escènica 2011 a millor obra de teatre); en teatres com la Sala Petita del TNC, el Teatre La Biblioteca, el Teatre Principal de Palma, El Maldà o el Teatre Tantarantana.
També ha escrit i interpretat Ritmes circadiaris del cèlebre mediocre Fèlix Dufoy a la Sala Beckett, El llac de la memòria al Maldà, i ha sigut ajudant de direcció de Rafel Duran a Les darreres paraules (Teatre Principal de Palma i TNC), d'Albert Prat a La col·lecció (Sala Beckett), de Martí Torras a Prime Time (Teatre Lliure i Sala Muntaner), i assessor en dicció a El combat del segle (Sala Beckett), de Denise Duncan.
Actualment és el director artístic de Senyor Màsters, que té en producció El Club dels 27, de Sadurní Vergés, a partir d'una idea de Martí Torras Mayneris i d'lgnasi Guasch Martínez, de la qual ja n'han fet un semi-muntat, i en la qual també hi consta com a intèrpret.
Ha rodat, entre d'altres, amb Pedro B. Abreu a Blue Rai (Biznaga de Plata 2017), amb Belén Funes a La hija de un ladrón (guanyadora d'un Goya i dos Gaudí), amb Esteve Rovira a La Riera, o amb Pau Freixas, Pati Font i Marta Pahissa a Polseres vermelles. I habitualment fa locucions per als programes Crims, 30 minuts, Sense ficció, Postdates, i per a d'altres produccions de la CCMA.
Entre els anys 2001 i 2012 va voltar per tot el país explicant contes i cantant cançons per a la mainada. A més a més, va crear el grup de música d'arrel americana per a tots els públics ToquiQuiToqui (2008-2012), del qual n'era compositor, cantant i guitarrista, i amb el qual va enregistrar el disc Un viatge al voltant del sol (Afònix, 2011), disponible a totes les plataformes, i va girar per tot Catalunya i part d'Espanya.
Al 2014 creà la marca d'experiències musicals fetes a mida Sommelier Musical (2014-2019), amb la qual es donà a conèixer, en l'àmbit de les arts escèniques, fent cartes de cançons i dissenyant fils musicals fets a mida per als espectacles de la Companyia de Teatre La Ruta 40 El llarg dinar de Nadal i La col·lecció, o per al Festival de Llegendes de Catalunya.
Ha treballat com a educador de lleure al Centre d'Esplai Infantil i Juvenil Mowgli, de Cornellà de Llobregat, entre els anys 1998 i 2009, sobretot en règim de voluntariat; i com a formador d'educadors de lleure al Centre d'Estudis de l'Esplai, de la Fundació Catalana de l'Esplai, entre els anys 2003 i 2012. També ho ha fet com a professor de llengua catalana i de literatura a secundària i a batxillerat a l'escola Casp de Jesuïtes Educació, entre els anys 2005 i 2009.
Al 2013, i per encàrrec de Kuanum i de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, creà, amb Marta Balderas i Eulàlia Cuxart, el programa Joana Raspall, una escriptora centenària, d'acostament de l'obra de la poetessa santfeliuenca a alumnes de primària i secundària, amb motiu del seu centenari.
Al 2017 creà el programa de suport a la creació per a professionals de les arts escèniques Factoria SI, que va dirigir a títol individual fins al desembre del 2022. Des del gener del 2023, Senyor Màsters n'assumeix la gestió, però li segueix confiant la direcció, en correspondència al seu càrrec de director artístic de l'entitat.
L'apassionen la música i la muntanya, col·lecciona discos i guitarres i pel·lícules i llibres i còmics, i li encanta menjar. Ha estat a l'Amèrica del Nord i a la del Sud, ha voltat per Europa i té moltes ganes d'anar a Alaska. Ha sigut punxa-discos, ha vist un llop i un os i ha saltat d'un tren en marxa. Diu que li agrada posar-se en qüestió perquè l'obliga a repensar-se, i que no suporta el malbaratament dels recursos públics.